Jordvarme Fyn/Odense - Effektiv installation af Vølund og Tanderup jordvarmeanlæg over hele Fyn

 

Jordvarme på Fyn / Odense

B&V Køleteknik i Odense dimensionerer og installerer jordvarmeanlæg til villaer over hele Fyn. Vi har mere end 30 års erfaring i beregning af besparelser, installation og drift af anlæg.

 

Jordvarme - en af Danmarks bedste energikiler

Solen tilfører det øverste jordlag store energimængder i løbet af sommeren. Solenergien lagres i jorden ved temperaturer ned til 8-10 °C og svinder ikke om vinteren. Det øverste jordlag indeholder således et stort lager af solenergi, som via et slangesystem i jorden og en varmepumpe kan udtrækkes af jorden hele året og anvendes til varmt vand og boligopvarmning.

 

 


 

 

Jordvarme Fyn - Vølund - Odense

Vølund varmepumper

Vølund jordvarmeanlæg udnytter den passive solvarme effektivt og sikrer optimal driftsøkonomi gennem ude/inde styring. Vølund jordvarmeanlægget er støjsvagt og kan placeres mange steder. Alt er indbygget i skabsmoduler med et tidløst design.

 


 


 Jordvarme Fyn - Tanderup - Odense

Tanderup varmepumper

TVP-Vari-Speed varmepumpen er et jordvarmeanlæg udviklet og fremstillet af Vagn Tanderup i Skive. Flere uafhængige kontrollerede målinger viser, at anlægget er Danmarks hidtil mest effektive jordvarmepumpe med en dokumenteret varmebesparelse på ca. 60 % af prisen for varme i forhold til olie og/eller gasfyr.

 


 

Teknologisk Instituts rapport om varmepumper

Teknologisk Institut m.fl. har udarbejdet en rapport om ”Varmepumper i områder uden for kollektiv energiforsyning”. Rapporten giver et meget positivt billede af jordvarme i Danmark, og er specielt positiv over for TVP varmpepumpen. Læs bl.a. om dimensionering af jordslanger og frekvensregulerede varmepumper.

 

 Varmepumper i områder uden for kollektiv energiforsyning

 


 

Etablering af jordvarme i Odense

Odense Kommune har en hjemmeside med med alt om hvordan du kan få tilladelse til etablering af jordvarme i Odense.

 


 

Måske skulle du overveje en luft-vand varmepumpe med kortere tilbagebetalingstid

Jordvarme har fordelen ved at kunne trække på en ensartet jordtemperatur hele året rundt, også om vinteren. Ulempen ved jordvarme er, at den er forholdsvis dyr at etablere med mange meter slanger gravet ned i jorden. Derfor er luft-til-vand varmepumper faktisk et langt bedre alternativ med en kortere tilbagebetalingstid for investeringerne

 

 


 

 

 

Rådgivning om varmepumper

Besøg os på vores udstlling på Petersmindevej i Odense

Rådgivning om varmepumper