Vølund jordvarme - Vi dimensionerer og installerer varmepumper over hele Fyn

Vølund Varmeteknik har været dansk leverandør af varmetekniske produkter i mere end 100 år. En Vølund jordvarmepumpe er et økonomisk og miljømæssigt fornuftigt valg. Varmen fra jordvarmepumper er CO2-neutral, og man kan spare op til 50 % på varmeregningen.

 

Tidløst Vølund design for jordvarmeanlæg

Et Vølund jordvarmeanlæg udnytter den passive solvarme og sikrer en optimal driftsøkonomi med en effektiv ude/inde styring. Vølund jordvarmeanlægget er støjsvag og kan derved placeres mange steder. Alt er indbygget i skabsmoduler med et tidløst design. 

 

Vølund Fighter varmepumper til boliger

Fighter 1150 og 1250 er Vølunds serie af varmepumper til opvarmning af boligen. Som varmekilde bruges jord, stald, sø eller eventuelt ventilation. Fighter leveres med en meget lydsvag frekvensreguleret kompressor. Effekten er fra 3,8 kW til 16 kW. Fighter leveres med indbygget el-kassette som tilskudsvarme. Varmepumperne kan tilsluttes radiatorer eller gulvvarmesystem. Varmepumperne leveres med ude/inde styring (rumtermostat kan leveres som tilbehør). Dette sikrer den optimale drift af anlægget. Ved behov kobles tilskudsvarmen ind. Fighter er udstyret med informativ display, som viser alle relevante data (fremløbstemperatur, udetemperatur, m.v.).

 

 

  Vølund Fighter 1150 varmepumpe

 

  Vølund Fighter 1250 varmepumpe

 

F1145 og F1245 varmepumper til bolig eller industri

F1145 og F1245 er varmepumper beregnet til opvarmning af boligen eller til brug i industrien. Som varmekilde bruges jord, stald, sø eller evt. ventilation. Pumperne tilbydes i i alt ti forskellige modelstørrelser, som alle leveres med el-kassette, som tilskudsvarme. Pumperne er modulopbyggede. Modulet kan tages ud af varmepumpen ved evt. service på kølekredsløbet. Pumperne leveres med ude/inde styring (rumtermostat kan leveres som tilbehør). Dette sikrer den optimale drift af anlægget. Ved behov kobles tilskudsvarmen ind. F1145 leveres med indbygget 3-vejsventil, til brugsvandsprioritering. I F1245 er der indbygget en varmtvandsbeholder på 180 liter.

 • Installationsvenlig.
 • Brugervenlig TFT farvedisplay (fremløbstemperatur, udetemperatur osv.)
 • USB-stik til opdatering og udveksling af data.
 • Energieffektiv cirkulationspumper.
 • Op til 15% lavere energiforbrug.
 • Meget lavt lydniveau.
 • Tidløs klassisk design.
 • Effektiv og hurtigere brugsvandsproduktion.
 • Års COP’en markant forbedret.

 

  Vølund F1145 varmepumpe

 

 

  Vølund F1245 varmepumpe

 

    

Vølund UKV akkumuleringsbeholder/buffertank

UKV beholdere som bruges sammen med kedler og varmepumpeanlæg, er lavet af stål, med isolering uden på stålbeholderen.

Når UKV beholderen anvendes til varmepumpeanlæg, bør den vælges i en størrelse, som sikrer en lang driftstid når varmepumpen kører, og en lang stilstandstid når den står stille.

 • Mange varianter.
 • Leveres med isolering.
 • Optimal drift af anlægget.
 • Forbedrer miljøet.

​   Vølund UKV akkumuleringsbeholder

 

 

Vølund VPA varmtvandsbeholdere

VPA er en serie af varmtvandsbeholdere, der er konstrueret til varmepumper.
Beholderne består af en varmtvandsbeholder, som er neddykket i en stålbeholder, hvori centralvarmevandet befinder sig. Der er mulighed for montering af elpatron i beholderne.

 

   Vølund VPA varmtvandsbeholder

     
Sparede 30 pct. på udskiftning af varmepumpe

Siden 1980 har Margit og Arne Nielsen haft billig jordvarme, men da den gamle varmepumpe blev erstattet af en ny, faldt det samlede energiforbrug med yderligere 30 %.

 

   Sparede 30% på udskiftning af varmepumpe