Jordvarme gulvvarme i Espe på Fyn

Vi er meget glade for vores TVP 7-15 jordvarmeanlæg. Der er gulvvarme i hele huset. De fleste steder har vi trodset klinkegulvsdogmet og lagt 30 mm massivt trægulv på strøer oven på det varme betongulv (200 mm Styroform i gulv), og det fungerer fint.

 

 

Kombination af jordvarme og masseovn giver behagelig gulvvarme over hele huset

Vores boligareal er på 190 m² i et plan. På trods af at vi kun har 50 mm Rockwool i hulmuren og 135 mm Rockwool på loftet har jordvarmeanlægget holdt huset behageligt i vinteren. Jordvarmeanlægget kunne dog ikke følge med før vi fik de 150 mm på loftet, men det er der vel ikke noget at sige til :)

Vi kom igennem vinteren i første sæson med kombinationen af jordvarme og masseovn, og kombinationen er simpelthen sublim. Masseovnen giver en super behagelig varme i køkken og stuer hele døgnet, så vi spiser morgenmad i undertøj, også når det fryser minus 20 grader. Reguleringsmæssigt spiller de to komponenter fint sammen, da masseovnen giver en "langsomt regulerbar" varme lige som gulvvarmen. Masseovnen giver samtidig en dejlig strålevarme ved fyring, som vi har nydt mange gange, når det har været koldt udenfor. Det er ultimativ julehygge. Med masseovnen kan vi stort set ikke se forskel på vores sommer- vs. vinter elforbrug, men masseovnen alene får ikke varmet husets yderste rum op.

Vi har to små børn, tørretumbleren kører flittigt, og vi laver mad på induktionskomfur og i elovn. Opvaskemaskine, selvfølgelig.

 

Jordvarme til gulvvarme - kræver ingen vedligehold

Det allerbedste er nok, at systemet ingen vedligehold kræver – hvis vi er væk nogen dage, er huset stadig dejlig varmt at vende hjem til.

Hele vinteren har vi klappet os selv på skuldrene over, at vi investerede i kombinationen af jordvarme og masseovn. Det fungerer godt da komforten er i top, og fordi det er super billigt i drift.

Lige et par tal på økonomien i skrivende stund:

  • Fra 18. oktober til 12. oktober 2011 brugte vi knap 15.000 kWh.
  • Fra 12. oktober 2011 til 07 august 2012 brugte vi godt 8.500 kWh (vi startede opstartede masseovnen op 12. oktober 2011 og holdt op med at fyre midt i april).

Tina & Iben Johnsen Lydinge Mølle